"We spreken spaans vanaf de eerste les"

Spaanse workshops voor middelbare scholen

“Masterchef van de Spaanse keuken”

Interactieve workshop om kennis te maken met enkele typische Spaanse gerechten. Tijdens de workshop zal de scholier in een groep van 3 of 4 personen een paar gerechten moeten bereiden. Ook zal de scholier leren over de oorsprong van deze gerechten. De workshop zal worden georganiseerd in de vorm van een Masterchef wedstrijd waar zij enkele taal – en cultuurgerelateerde activiteiten zullen moeten voltooien.

“Speurtocht in Amsterdam"

De scholieren zullen in groepsverband met elkaar strijden door opdrachten uit te voeren in het centrum van Amsterdam. Om dit succesvol te laten verlopen moeten ze in het Spaans communiceren (lezen, schrijven en spreken). De activiteiten zijn gekoppeld aan de plekken waarlangs de speurtocht ons leidt, en bestaan uit het maken van foto’s en korte filmpjes.
Aan het eind krijgt het beste team een prijs!

New! "Bailamos: Salsa dansen!"

Deze workshop begint met een spel waarin studenten in teams met elkaar wedijveren om hun kennis van de typisch Spaanse en Zuidamerikaanse dansen, met speciale nadruk op Cuba en Salsa muziek. Het beste team krijgt een prijs! Daarna leert een professionele dansleraar uit Cuba hen de basispassen van de Salsa.

Niveau en duur

Niveau: De workshops zijn ideaal voor groepen die al een jaar lang Spaans volgen, eventueel aan te passen op andere niveaus.
Duur: 1,5 uur -3 uur (afhankelijk van de workshop)
Neem voor meer informatie contact op met Elisenda

Commentaar van enkele scholieren die deelnamen aan deze workshops

Masterchef

"De workshop was zeer leuk omdat de begeleiders Spaans waren. Je moest gebruiken wat je in de vorige twee jaar had geleerd. Het koken was heel leuk omdat het moeilijk was. Na deze dag had ik het gevoel dat ik even in Spanje was geweest" (Chris, Christelijk college, Ermelo)

"Het was een leuke en leerzame dag. ik heb geleerd hoe ik paella moet maken. De dag daarna heb ik paella voor mijn familie gemaakt. Ons groepje had gewonne" (Alec, Christelijk college, Ermelo)

"We hebben de ingredienten leren onthouden. We hebben veel testjes in het Spaans gedaan. We hebben geleerd Spaanse gerechten te maken. Het was erg leerzaam, leuk en gezellig. Ook ben ik meer te weten gekomen over la tortilla de patatas" (Anneroos, Christelijk college, Ermelo)

Speurtocht

“Het was leuk om met vreemde mensen te praten zo leer je goed je Spaans”
“Met het instagram erbij was erg leuk en de opdracht met de kleding heel leuk”
"We moesten de hele dag Spaans praten zo leer je het veel"
"Je gebruikt alleen maar dingen die je al hebt geleerd"