"We spreken spaans vanaf de eerste les"

Niveaus

Ieder niveau bestaat uit 4 cursussen van 10 lessen van 1.5 uur. De docent zorgt ervoor dat de leerlingen in staat zijn de inhoud te verwerken, waarbij de nadruk ligt op mondelinge uitdrukkingsvaardigheden.

De snelheid en het tot zich nemen van de inhoud hangt ook van de leerlingen zelf af, van hun capaciteiten en hun mate van zelfstudie. De docent zal zich altijd aanpassen aan het ritme dat de student aangeeft.

BEGINNER Niveaus: Beginner - Beginner Plus - Elementair 1 - Elementair 2

A1 Niveau van het Europees Referentiekader

Vanaf de eerste les wordt Spaans gesproken. Na het afronden van de vier cursussen is de student in staat een algemeen gesprek te voeren over : persoonlijke informatie, familie, beschrijving van een persoon, smaak en hobby´s, dagelijkse routine (presente), eten, restaurant, stad en routebeschrijvingen, huis en plaatsaanduiding, ervaringen in het nabije verleden (pretérito perfecto) en toekomstplannen.

Schrijf je nu in »

HALFGEVORDERD Niveaus: Halfgevorderd 1 - Halfgevorderd 2 - Halfgevorderd 3 - Halfgevorderd 4

A2 Niveau van het Europees Referentiekader

Na het volgen van de vier cursussen is de leerling in staat om een gesprek te voeren over diverse onderwerpen: vertellen over jouw leven en over de biografie van een beroemdheid (pretérito indefinido), woningen beschrijven, het huren of kopen van woonruimte, het karakter en het uiterlijk van een persoon beschrijven, vertellen over handelingen die aan de gang zijn (Gerundio), om toestemming of gunsten vragen, praten over reiservaringen (pretérito perfecto/pretérito indefinido), een recept uitleggen, een mening geven over activiteiten in zijn vrije tijd (film, theater, muziek), naar de dokter gaan, periodes uit het verleden vergelijken met het heden (pretérito imperfecto), praten over speciale momenten in zijn leven (pretérito perfecto, indefinido e imperfecto), aanwijzingen geven (imperativo) en zijn mening geven over publiciteit en reclame, praten over toekomstige situaties en de waarschijnlijkheid ervan (futuro imperfecto).

Schrijf je nu in »

GEVORDERD Niveaus: Gevorderd 1 - Gevorderd 2 - Gevorderd 3 - Gevorderd 4

B1 Niveau van het Europees Referentiekader

Na het afronden van de vier gevorderden cursussen zal de leerling in staat zijn te praten over: ervaringen en anekdotes in her verleden (pretérito perfecto, indefinido, imperfecto en pluscuamperfecto), de vrije tijd, de gezondheid, hypothetische situaties en adviezen (condicional), gevoelens en wensen (presente de subjuntivo), beschrijving van objecten, het karakter en persoonlijke relaties, hypothesen opstellen en de mening uitdrukken (indicativo en subjuntivo), klachten uiten.

Schrijf je nu in »

VERGEVORDERD Niveaus: Vergevorderd 1 - Vergevorderd 2 - Vergevorderd 3 - Vergevorderd 4

B2 Niveau van het Europees Referentiekader

Na het afronden van de vier gevorderden cursussen, zal de leerling in staat zijn te praten over: hypothetische situaties in het verleden, wensen en adviezen uiten (imperfecto de subjuntivo), voorwaarden uitdrukken (pluscuamperfecto de subjuntivo), toegevingen (concesivas), publiciteit, gebruik van persoonlijke voornaamwoorden, literatuur, gebruik van subjuntivo in verschillende tijden en met verschillende doeleinden, de pers, idiomatische uitdrukkingen, het uitdrukken van gevoelens en het reproduceren van woorden van anderen.
De inhoud van dit niveau zal altijd worden aangepast aan de behoeftes van de gevorderde leerlingen.

Schrijf je nu in »

PERFECCIONAMIENTO

C1/C2 Niveaus van het Europees Referentiekader

De inhoud van dit niveau hangt af van de behoeftes van de leerling.

Schrijf je nu in »

EXAMENS EN OFFICIËLE CERTIFICATEN

Op verzoek kan Spaans Spreken bij Elisenda een cursus organiseren en persoonlijk afstemmen op studenten, die officieel examen willen doen bij de daartoe bevoegde Spaanse instantie in Nederland, 'Instituto Cervantes'.

Schrijf je nu in »