"We spreken spaans vanaf de eerste les"

Elisenda Durany

Elisenda

Hallo! Ik ben Elisenda en ik kom uit Barcelona. Sinds 2003 woon ik in Amsterdam. Een prachtige stad, die me met haar charme en multiculturele uitstraling vanaf het eerste moment aantrok.

Van jongs af aan wilde ik graag reizen en was ik geïnteresseerd in vreemde talen. Ik raakte gefascineerd door het leren van talen en verschillende manieren van lesgeven. Behalve Spaans spreek ik ook Catalaans en  Engels. Ik heb 3 jaar Russisch gestudeerd. Tegenwoordig spreek ik ook een aardig woordje Nederlands. Iedere dag een beetje beter…

Na mijn studie Onderwijspsychologie aan de ‘Universidad Autónoma de Barcelona’, heb ik 3 jaar lang gewerkt als lerares Engels voor kinderen en volwassenen. Daarna besloot ik mij te specialiseren in het lesgeven van communicatief Spaans als vreemde taal bij het ‘International House Barcelona’. Dit bood mij de kans om de wereld over te reizen en deze prachtige taal te onderwijzen.

Voordat ik naar Amsterdam kwam, heb ik 10 jaar lang als lerares Spaans voor buitenlanders gewerkt bij het ‘International House Barcelona’. Als lerarenopleider Spaans, was ik in die jaren tevens directrice van de Spaanse afdeling.

In 2003 kwam ik naar Nederland om mijn droom waar te maken: mijn eigen Spaanse taalschool. Een school op basis van mijn ideale taalonderwijs. Niet het traditionele concept, maar de overtuiging dat je een taal beter leert wanneer je je op je gemak voelt in de klas, veel te weten komt over de cultuur van een taal en je vrij voelt om meteen in het Spaans te praten. Mijn motto is dan ook altijd geweest: “We spreken Spaans vanaf de eerste les”.

In 2015 hebben mijn collega's van de Spaanse afdeling van 'Levende Talen' mij genomineerd als beste leraar Spaans in Nederland!

Naast mijn lessen bij Spaans Spreken bij Elisenda, train ik ook docenten Spaans van het Instituto Cervantes in Utrecht. Bovendien werk ik samen met de Master UNIBA van de Universiteit van Barcelona, om studenten op te leiden tot docent Spaans als tweede taal.