"We spreken spaans vanaf de eerste les"

Testimonials

"I followed a private Spanish language training with Elisenda from September unitl December 2009. I found her an excellent and dedicated language trainer. She loves her profession and has a sincere interest in and concern for the student's progress. Her lessons were good thought out and professional. She was always willing to adjust any parts of the lessons she thought could be improved to adjust to my own learning style, needs and speed. She came up with creative lessons and good learning tips that proved to be interesting and educationally effective. I believe Elisenda Durany will definitely be an asset for any position as a Spanish language trainer."

(Hankie Van Baasbank, Director Chamber of Commerce of Amsterdam)

"Ik volg al vier jaar lessen Spaans, waarvan drie jaar bij Elisenda. Na een jaar een cursus te hebben gevolgd bij een gerenommeerde school was ik tot de conclusie gekomen dat klassikaal onderwijs in grote groepen van 10 tot 12 cursisten minder goed bij mij paste. Via een collega ben ik bij Elisenda terechtgekomen en de verschillen waren enorm. Het begon al met een persoonlijk intake-gesprek met Elisenda aan de hand waarvan je niveau werd bepaald. Vervolgens ben ik gestart in een klasje van slechts vier cursisten, waardoor je wordt gedwongen om actief aan de lessen deel te nemen. In plaats van het corrigeren van het gemaakte huiswerk wordt er van je verwacht de bestudeerde stof actief in de lessen toe passen. Je bent dus anderhalf uur continu Spaans (Nederlands of Engels spreken tijdens de les is niet toegestaan) aan het spreken. Deze persoonlijke manier van lesgeven is erg uitdagend en intensief, waardoor je snel Spaans op niveau leert te spreken. Elisenda maakt als persoon echt het verschil. Een zeer warme en betrokken lerares Spaans, die alles perfect weet uit te leggen. Wil je goed Spaans leren spreken dan kan ik Elisenda van harte aanbevelen!"

(Carlos Anton van Wezel, Jurist)

"Elisenda is een professionele en altijd goed voorbereide docent die je op een prettige manier dwingt om je best te doen en naar een hoger niveau te gaan. Dat alles, ook het uitleggen van de grammatica, in het Spaans gaat maakt het aanvankelijk moeilijk, maar als je over die barrière heen bent werkt het heel goed. In korte tijd heb ik de weggezakte kennis van het Spaans weer opgehaald. Haar aanpak en enthousiasme zijn een stimulans om verder te gaan. Een docent als Elisenda vraagt discipline. Heel belangrijk als je vooruit wilt komen!"

(Geert Dales, politicus en ex burgemeester van Leeuwarden)

"Spaans spreken bij Elisenda brengt niet alleen de cultuur van Spanje en de landen van Latijns Amerika dichterbij, maar door de vele verre reizen die Elisenda heeft gemaakt, wordt ook de cultuur van andere landen besproken. Maar dan wel in het Spaans! Er wordt niet alleen droge theorie gestudeerd – die er natuurlijk wel bij hoort – maar ook een spelletje gespeeld, een liedje gezogen, een film of een restaurant besproken. Maar dan wel in het Spaans! Zo wordt Spaans studeren, alleen of met een gezellig groepje, een uiterst prettige bezigheid. Ik heb al 3 cursussen achter de rug, maar ik ga zeker door met Spaans spreken bij Elisenda."

(Rob Tschur, Directeur Multwheels B.V.)

"Ik ben bezig met mijn eerste cursus bij Elisenda. Na een drukke werkdag je nog opladen voor een avond taalles? Geen enkel probleem bij haar, dit komt door de telkens verschillende leervormen die ze toepast, waarbij spelletjes, rolvarianten, liedjes en gesprekken de cursus erg vermakelijk en boeiend maken. De onderwerpen die aan bod komen vloeien natuurlijk in elkaar over, waardoor het geleerde goed blijft hangen en in een context past. Ze is ook altijd goed voorbereid op haar lessen en heeft goed in haar hoofd waar ze met een les heen wil. Zeker de gezellige sfeer bij haar thuis, de kleine groepen en de vriendelijke Elisenda zelf maken haar lessen erg leuk.. een echte aanrader!"

(Pierre Gijsbers, Huisarts)

"Mijn man en ik hebben 20 privélessen gehad bij Elisenda. We vonden het fijn om echt Spaans te leren spreken zoals de Spanjaarden dat doen. De oefeningen waren afwisselend en leerzaam. We hebben meer zelfvertrouwen gekregen en zullen het geleerde zeker in praktijk gaan brengen, tijdens bezoeken aan Spanje"

(José Höhne, gepensioneerd, docente)

"Alles wat je leert bij Elisenda, wordt direct in praktijk gebracht en vaak zonder dat je het door hebt. Het is een hele prettige manier om een taal te leren, mijn complimenten!"

(Marielle Beniers, Telegraaf Mediagroep)

"Na een jaar lang een klassieke theoriecursus elders gevolgd te hebben ben ik in mei 2010 bij Elisenda begonnen met het volgen van conversatielessen. De theorie had ik tot zover aardig onder de knie, maar het ontbrak mij aan zelfvertrouwen om het in de praktijk toe te passen. Bij Elisenda heb ik een privé cursus conversatie gevolgd bestaande uit 10 lessen. Het was echt een verademing. Het lesmateriaal en de onderwerpen worden aangepast aan het niveau van haar leerling. Heel prettig. Elisenda geeft op zo’n ontspannen en leuke manier les. Ik ben dit nog niet eerder tegen gekomen. Het is Elisenda in ieder geval gelukt dat ik meer zelfvertrouwen heb gekregen om het ook te spreken! Ik hoop nog lang van haar kennis te mogen genieten."

(Simone Wijnhoven))

"Ik heb afgelopen periode bij Elisenda een cursus Spaans gevolgd op het gemiddelde niveau met een leuk klein groepje medecursisten. Wat ik naar voren wil brengen is dat de lessen van Elisenda veel kwaliteit bieden. Ze is een zeer kundige, gemotiveerde docente die heel snel inzicht heeft in waar je je bevindt in je ontwikkeling met betrekking tot het Spaans. Met de studieboeken maar ook met ander door haar aangereikt trainingsmateriaal weet ze je snel naar een hoger niveau te tillen. Wanneer een stukje grammatica nog niet is ingeslepen wordt er op maat nog een oefening aan toe gevoegd. Ook houdt ze bij welke Spaanse films er draaien of welke Spaanse muziekfestivals er in de stad te bezoeken zijn. We hebben ook met zijn allen de film bezocht. Lessen worden hierdoor niet standaard. Je krijgt best aardig wat huiswerk maar dit maakt wel dat je in een aantal lessen toch met sprongen vooruit gaat. Verder vind ik haar sterke didactische kwaliteiten hebben en ze kan de stof helder overbrengen met veel geduld, humor en persoonlijke aandacht. Vergeleken met een ander instituut die ik ken, spreekt de inhoud van de cursus meer aan. Het is wel wat duurder, maar de kwaliteit is ook beter, en je gaat sneller vooruit. Ze heeft mij weer een niveau hoger weten te tillen waardoor ik deze vakantie in Spanje weer wat beter uit mijn woorden kan komen."

(Nicole Geers, Leerkracht Special onderwijs)

"Heel persoonlijk, maar vooral heel erg afwisselend. Geen enkele les is hetzelfde, en ze maakt veel gebruik van alternatieve leermethodes (naast het lesboek). Op een heel gezellige manier leer je ondertussen alles over de Spaanse grammatica in je eigen tempo. Ik verheug me elke week weer om naar de les te gaan!"

(Henny Venekamp, market manager KLM)

"I have followed a 2-week intensive course at level A1 with Elisenda, and I was greatly impressed by her way of teaching. I work in an international research institution, and I have followed many language courses (Dutch, French, etc.) over the years. I can state with confidence that Elisenda's course was the best. She used a very varied approach, mixing conversation, grammar, multimedia activities, vocabulary, games, etc. Our class consisted of people with very different professional backgrounds (varying from senior scientists to administrative personnel) and mother tongues (Dutch, French, Italian, English, etc.) so that at the beginning I thought the course would be a disaster! For me, there is nothing worse than following a language course with people that are either much better or much worse than you. Instead, Elisenda proved masterful at keeping the course on an optimal pace and created an enthusiastic learning atmosphere . She was very good with the slower students, always encouraging and full of praise, whilst able at the same time to offer a little extra to the faster ones, so that they would not get bored. I never enjoyed and learned so much in a language course in two weeks. If you want to learn Spanish, I can definitely recommend Elisenda as your teacher!"

(Luca Gandossi, Scientific Officer, European Commission, Institute for Energy)

"Ik volg privé conversatielessen bij Elisenda met als doel Spaans in een zakelijke omgeving toe te passen.Als zelfstandig adviseur ben ik sinds 1996 verbonden aan een aantal Antilliaanse bedrijven waar veel contact is met Latijns-Amerikaanse organisaties. In de dagelijkse praktijk is er regelmatig contact met collega’s, leveranciers of afnemers met een Latijns-Amerikaanse achtergrond. Vanwege het technologische karakter van de opdrachten is de voertaal Engels, maar het informele taalgebruik is Spaans. Om aansluiting te vinden ben ik gestart met Spaanse lessen. Eerst bij een bekend Nederlands taal instituut, en later bij zelfstandige docenten Spaans. In beide gevallen zonder noemenswaardig resultaat. De basis grammatica was aanwezig maar wat ontbrak was de kennis hoe deze toe te passen in de praktijk. Sinds begin 2006 volg ik privé les bij Elisenda en het is pas de eerste keer dat het gevoel bestaat dat ik echt Spaans leer en dat het geleerde daadwerkelijk toepasbaar is. De voornaamste reden hiervoor is dat Elisenda het lesmateriaal aanpast aan het niveau van de student en aan die grammaticale onderdelen waar verbetering noodzakelijk is. Daarnaast zorgt ze dat de onderwerpen voor het lesmateriaal aansluiten bij het werkveld van de student, in dit geval technologie en bedrijfsvoering. Het is duidelijk te merken dat Elisenda zich heeft gespecialiseerd aan situationeel onderricht en veel ervaring heeft met het lesgeven aan buitenlanders die Spaans als tweede taal willen leren.De manier van lesgeven, de opbouw en het lesmateriaal maken dat het geleerde direct toe te passen is in de praktijk. En minstens even belangrijk: Elisenda zorgt voor het zelfvertrouwen om het ook te durven toepassen!"

(Jeroen Menheere, ProjectDomain)

"Ik heb een bedrijfscursus Spaans gevolgd bij Elisenda. Elisenda heeft zich hiervoor goed ingeleefd in onze bedrijfstak. Door goede sfeer en veel herhaling hebben we in korte tijd veel geleerd."

(Monique Franssen, Eden Design & Communication)

"Elisenda works systematically and with many variations. Grammar, topics, multimedia activities, vocabulary… A personal approach where there is a lot of space for the own interests of the students."

(Kathy Davis, Associate professor/Senior researcher. Institute History and Culture. Utrecht University)

"Wat ik heel leuk vind aan Spaanse les met Elisenda is dat ze er echt werk van maakt om over onderwerpen te praten die passen bij je eigen belangstelling, beroep of hobbies. Geen standaard-cursus met voorgekookt studiemateriaal. Elisenda´s lessen zijn niet alleen leerzaam maar ook nog eens erg gezellig."

(Katja Noordam, communicatieadviseur)

"I started taking Spanish lessons, because I have a boyfriend from Barcelona and I want to be able to speak with him in his mother language. I understood a lot already, but with Elisenda I learned a lot about the grammar and the way to say things properly. The groups are always small and therefore personal and you can ask anything you don't understand and practice straight away. I feel more confident talking Spanish now and would advise this to anyone who loves the Spanish language!"

(Lissa Mackie, waitress in a Tapas Bar)

"Ze levert maatwerk: ik geef aan wat ik wil doen in de les en zij stelt een lesprogramma samen. Ik heb jarenlang Spaans in groepsverband gevolgd. Ik heb uiteindelijk gekozen voor privélessen, omdat ik de grammatica goed beheers, maar te weinig conversatie kon oefenen. Ik leer Spaans voor mijn plezier. Mijn vriendin woont in Spanje en ik bezoek haar regelmatig. Ik kom na zo'n vakantie altijd met leer- en leesboeken thuis. In overleg met Elisenda gebruik ik deze boeken voor de lessen. Ik vind het heel motiverend om zo Spaans te leren, want ik kan gebruikmaken van boeken die ik leuk vind. Zo hoef ik geen teksten of oefeningen door te worstelen die mijn interesse niet hebben."

(Linda Groen, marketing assistant)

"Belangrijk is dat zij(Elisenda) gesprekstof tussen de cursusdeelnemers (sters) weet te creeren hetzij over een onderwerp als wat doe je of waar woon je maar ook hoe leef je etc. Dit lukt ook door de aanvulling van de bijgeleverde boeken. Concreet vraagt ze je te vertellen - in het Spaans natuurlijk - hoe je van jou huis naar dat van de andere cursusdeelnemer komt. Op deze wijze komt elk onderwerp aan de orde en leert men al spelender wijs het gangbare spaans. Het rendement is groot via deze methode. Nogmaals het accent wordt niet gelegd op de theorie of de Spaanse cultuur maar op het verkrijgen van de woordenschat van het spaans van de meest voorkomende termen. Dit is essentieel om zich verstaanbaar te maken. Juist door deelneemsters met elkaar in contact te brengen krijgt men een ongedwongen sfeer. Elisenda is hiervoor een goede katalisator."

(Engbert Ebeling, pensionist)