"We spreken spaans vanaf de eerste les"

Methode van Elisenda

Ook na 20 jaar ervaring probeer ik steeds weer met nieuwe ideeën te komen en op de hoogte te blijven van de laatste methodes op het gebied van lesgeven.

Momenteel zou ik mezelf eerder omschrijven als taaladviseur of ‘coach’, dan als lerares in de traditionele zin van het woord. Ik bevorder het leerproces van de studenten door in kleine groepen les te geven in een ruimte, waar zij zich comfortabel en gemotiveerd voelen om zich uit te drukken in het Spaans en door ze de Spaanse cultuur te laten voelen en beleven.

"...De sfeer is ongedwongen, je leert naar elkaar te luisteren. wordt gecorrigeerd zonder dat het blokkerend werkt, en het leerboek stelt uiteenlopende thema's aan de orde die het Spanje van nu betreffen. Het is me gelukt om na enkele maanden al op eenvoudige wijze in het spaans te kunnen converseren. Ik ga dus zeker door met een vervolgcursus!"
(Jan Laurens Hazelkamp, sociaal pedagoog)

Meestal maak ik gebruik van een boek, dat zich richt op het communicatieve aspect van de taal. Dit leerboek combineer ik met spelletjes en activiteiten, die ik voor elke les zelf verzin, zoals ik ook voor elke groep gericht opdrachten selecteer.

"...Na een drukke werkdag je nog opladen voor een avond taalles? Geen enkel probleem bij haar, dit komt door de telkens verschillende leervormen die ze toepast, waarbij spelletjes, rolvarianten, liedjes en gesprekken de cursus erg vermakelijk en boeiend maken. De onderwerpen die aan bod komen vloeien natuurlijk in elkaar over, waardoor het geleerde goed blijft hangen en in een context past". (Pierre Gijsbers, Huisarts)

Om te beginnen plan ik een eerste afspraak in om de student goed te leren kennen: wat is zijn niveau, welke wensen heeft de student en wat is zijn persoonlijke manier van leren. Op basis van deze afspraak bepaal ik wat het geschikte niveau, programma, of cursus is voor de student.

Ik kijk ernaar uit om kennis met je te maken, je een beetje Spaans te laten voelen en je te helpen om beter te communiceren in deze prachtige taal!